Promění se v budoucnu liberecké výstaviště v zábavní technický park?

27. leden 2016

Část areálu výstaviště v Liberci by se mohla proměnit v technický park. V Jednom z pavilonů už teď sídlí Technické muzeum, přemístit by se tam mohl i klub historických tramvají a v jednom z chátrajících pavilonů by mohla vzniknout dílenská akademie.

Park bude sloužit k zábavě. Takzvaná dílenská akademie, ve které by se opravovala stará technika, by byla otevřená veřejnosti, školám i rekvalifikačním kurzům. V libereckém Technoparku by nechybělo ani letadlo, tank, dětské hřiště a relaxační část. Do areálu by se měl také přestěhovat klub historických tramvají Bovera.

Prostory by měly částečně sloužit i svému původnímu účelu. V jedné z hal by se vystavovalo i nadále. Cílem Technoparku je, aby děti objevily krásu technických oborů a chtěly v průmyslu pracovat. „Podle Jiřího Němečka, jednoho z autorů plánu a ředitele Technického muzea v Liberci je důležité mladou generaci přesvědčit, že nejenom počítač, mobilní telefon a virtuální realita je zábavná. Se stavbou se začne nejdříve v příštím roce.

Promění se v budoucnu liberecké výstaviště v zábavní technický park?
autor: Eva Malá
Spustit audio