V Turnově mají originální samoobsluhu – pražírnu kávy

16. únor 2016

Netradiční samoobsluhu V Turnově vybudoval pekař Jiří Mikula, který pořídil speciální minipražírnu. Zájemci si kávu můžou sami namíchat i upražit.

S pražením kávy v samoobsluze zájemcům pomáhají zkušení baristé. „Nastavují se stupně, pražicí cyklus a čas, záleží na tom, jakou tu kávu chcete mít,“ vysvětluje pekař a barista Jiří Mikula a pokračuje: „Třeba světlou, která je v tuto chvíli trendy, to znamená, že káva je lehčí a ovocnější.“

Upraženou kávu lze konzumovat čtvrt roku. „Trvanlivost kávy z pražírny je přibližně tři měsíce, je potřeba si ji doma namlít a do čtvrt hodiny ji zpracovat, aby byla stále čerstvá,“ doporučuje Jiří Mikula.

Zákazník neobvyklé samoobsluhy v Turnově může během pražení kávy i experimentovat. „Máme takzvané flešky, kde si můžete nastavit vlastní program, změnit si křivky a čas, a tak máte vlastní směs,“ dodává Jiří Mikula.

Spustit audio