V Turnově mají originální samoobsluhu – pražírnu kávy
Netradiční samoobsluhu V Turnově vybudoval pekař Jiří Mikula, který pořídil speciální minipražírnu. Zájemci si kávu můžou sami namíchat i upražit.
S pražením kávy v samoobsluze zájemcům pomáhají zkušení baristé. „Nastavují se stupně, pražicí cyklus a čas, záleží na tom, jakou tu kávu chcete mít,“ vysvětluje pekař a barista Jiří Mikula a pokračuje: „Třeba světlou, která je v tuto chvíli trendy, to znamená, že káva je lehčí a ovocnější.“
Upraženou kávu lze konzumovat čtvrt roku. „Trvanlivost kávy z pražírny je přibližně tři měsíce, je potřeba si ji doma namlít a do čtvrt hodiny ji zpracovat, aby byla stále čerstvá,“ doporučuje Jiří Mikula.
Zákazník neobvyklé samoobsluhy v Turnově může během pražení kávy i experimentovat. „Máme takzvané flešky, kde si můžete nastavit vlastní program, změnit si křivky a čas, a tak máte vlastní směs,“ dodává Jiří Mikula.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Ztratit práci, vrátit se nebo narukovat. Ukrajincům v odvodovém věku nebudou konzuláty vydávat pasy
-
Ruské úřady zadržely Šojguova náměstka kvůli podezření z korupce
-
Motýli na Máji jsou kýč, zní z Klubu Za starou Prahu. Splňují všechny náležitosti, oponuje Vitvar
-
Čtyři není dost. Jako slabinu Ústavního soudu vnímám malé zastoupení žen, kritizuje Zámečníková