Zájem stát se na den ošetřovatelem v liberecké zoo roste

7. květen 2016

Liberecká zoologická zahrada zaznamenává stále větší zájemců o takzvané zážitkové programy. Lidé se nejčastěji chtějí stát na jeden den ošetřovatelem slonů nebo šelem. Objednávat se musejí půl roku předem. Naopak menší zájem je například o oddělení dravců nebo tropických zvířat.

„Chceme nabídnout ojedinělý pohled do zákulisí zoologické zahrady a ruku v ruce s tím vyvrátit některé mýty, které jsou s prací chovatelů a chovem exotických zvířat často spojovány,“ píše zoo na své webové stránce.

Program začíná v sedm hodin a dalších osm hodin pak zájemce prožije stejně jako další ošetřovatelé, tedy péčí o zvířata. Poplatek, který zoo za zážitkový den vybírá, pak slouží na uhrazení pojištění a další náklady, zbytek pak zoo využívá na chov ohrožených druhů zvířat.

Nově si mohou práci pečovatelů vyzkoušet v ZOO i děti. Ovšem jen na půl dne. Celodenní program je vyhrazen výhradně dospělým.

Okruh areálem liberecké zoo měří cca 1,8 kilometru a návštěvník běžně potřebuje minimálně dvě až tři hodiny, aby ho prošel.

autoři: Ivana Bernáthová , ces
Spustit audio