Tramvajová trať u vlakového nádraží v Liberci je opravená. Cestující ale v létě čeká další výluka

7. červen 2016

Frekventovaná křižovatka u vlakového nádraží v Liberci je opět průjezdná. Ulevilo se nejen řidičům a chodcům, kteří tudy nesměli projíždět a procházet, ale i cestujícím. Ti se museli vzdát komfortu a na zastávce Rybníček vždy přestoupit do náhradního autobusu. Tento stav už ovšem nebude trvat dlouho. Další výluky čekají Liberečany o letních prázdninách. A daleko větší investici do rekonstrukce tramvajové trati dopravní podnik chystá příští rok.

Na křižovatce u nádraží se nepracovalo jen na rekonstrukci kolejí, upravila se i samotná křižovatka. Cílem bylo ji zpřehlednit, a zvýšit tak bezpečnost pro chodce. Nástupiště ve směru na Hanychov je prodloužené a napojené na bezbariérový přechod. Posunul se přechod mezi parčíkem a bývalým Skloexportem, kde vznikly dva ostrůvky.

Nástupiště a chodník dostaly zábradlí a křižovatka bude od července i nově nasvícená LED osvětlením. Výluku na trati využil dopravní podnik i k dalším opravám. U Viaduktu se pracuje na výhybce a nástupišti.

Cestující se musí připravit na další výluku

Další dopravní omezení pro cestující by měly začít 9. července, kdy se začne opravovat kolejiště na Soukenném náměstí. V létě se bude opravovat kolejní oblouk u lékárny U Orla, i propady kolejiště před obchodním domem Dunaj. Výměny tramvajových kolejí se v létě dočká i smyčka na točce v Lidových Sadech.

Rok 2017 opět ve znamení rekonstrukcí

Nutná je oprava kolejí v Rumunské ulici při sjezdu ze Šaldova náměstí a také na Masarykově třídě mezi Lázněmi a Severočeským muzeem. Kudy povede objízdná trasa, se zatím neví.

autor: Eva Malá
Spustit audio