Český rozhlas Liberec zahájil samostatné vysílání. První promluvil generální ředitel René Zavoral

Před několika desítkami minut, přesně v 11 hodin dnes 2. listopadu zahájil vůbec poprvé v historii samostatné vysílání Český rozhlas Liberec. Nová veřejnoprávní stanice vznikla oddělením od Českého rozhlasu Sever, který poslouchali lidé zároveň v Ústeckém i Libereckém kraji.

Vysílání Českého rozhlasu Liberec odstartoval úderem 11. hodiny u vysílacího pultu generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. „Upřímně jsem si velmi přál, abych to nezkazil, a kliku jsem vytáhnul včas, a tak jsem moc ostatních myšlenek neměl,“ komentuje René Zavoral s úsměvem a pokračuje: „Cítil jsem se v tu chvíli tak trochu součástí historie libereckého rozhlasového vysílání.“

Start ČRo Liberec ŽIVĚ na facebooku!

Český rozhlas Liberec odvysílal na svých facebookových stránkách také živý přenos ze zahájení vysílání. Jestli se chcete podívat, jak to vypadalo přímo ve studiu, klikněte ZDE.

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral ve vysílacím studiu Českého rozhlasu Liberec

Moderování prvních minut samostatného vysílání Českého rozhlasu Liberec se zhostila moderátorka Iveta Kalátová, která bude posluchače pravidelně provázet v Dopoledni pod Ještědem od pondělí do pátku mezi 9. a 12. hodinou.

Český rozhlas Liberec bude díky rozdělení denně nabízet více aktuálních zpráv ze všech koutů Libereckého kraje, zpravodajské i publicistické reportáže, zajímavosti.

Posluchači si můžou vybrat také z nových pořadů, kterými budou například cestovatelský magazín Na cestách s Marcelou Augustovou, vtipné glosy a komentáře Petra Urbana v Minutce pro Rudu Pivrnce nebo Křížem krajem s regionálním publicistou Markem Řeháčkem.

Podívejte se na video, co popřála Českému rozhlasu Liberec moderátorka Marcela Augustová.

autor: reČRoL
Spustit audio