Liberecký kraj chce vybudovat parkovací dům pro úředníky, opozice záměr kritizuje

Liberecký kraj chce u svého sídla postavit pětipodlažní parkovací dům. Má vyřešit problém s parkováním úředníků a návštěvníků krajského úřadu. Teď projektanti zpracovávají studii, kterou krajští radní představí veřejnosti. Záměr za desítky miliónů korun ale kritizuje opozice.

Krajská opozice ze Změny pro Liberecký kraj si myslí, že je parkovací dům zbytečný. Tvrdí, že desítky miliónů korun, které kraj za stavbu utratí, lze využít například na výstavbu moderního sídla záchranné služby.

Josef Šedlbauer ze Změny pro Liberecký kraj navrhuje, aby se kraj dohodl na parkování úředníků s majiteli nedalekého parkovacího domu v obchodním centru. „Krajský úřad potřebuje parkovat během pracovní doby a obchodní dům potřebuje parkovací místa zejména mimo pracovní dobu a o víkendech, což se domníváme, že jde dobře dohromady,“ říká Šedlbauer.

Odborníci teď zpracovávají projekt, se kterým krajští radní seznámí veřejnost, slibuje hejtman Martin Půta z hnutí Starostové a nezávislí. „Nebudeme zabírat žádné jiné pozemky než ty, které teď k parkování využíváme a budeme se snažit o to, aby ten návrh – vizuální podoba parkovacího domu co nejméně v prostoru, který má kraj k dispozici, překážela,“ říká hejtman Půta ze STAN.

Podle hejtmana Martina Půty z hnutí Starostové a nezávislí už ale kraj s obchodním centrem jednal. Podle vedení centra není možné potřebných dvě stě parkovacích míst pro úředníky a návštěvníky kraje zajistit.

Spustit audio