V zoologické zahradě v Liberci si rozbalili dárky lvi, tygři a opice

25. prosinec 2016

Tak jako vesnické děti chodí na Štědrý den do lesa obdarovávat zvěř, ty městské v Liberci mohly jít do zoologické zahrady. Jako každý rok i letos nosily zejména ovoce nebo hračky.

Vánočně zabalené krabice si rozbalili, tedy spíše roztrhali, tygři, lvi a opice. „Oni mají maso?“ divila se obsahu balíčku u výběhu tygrů malá návštěvníce .

„Obvykle dáváme do balíčků kousky masa a laskominy,“ vysvětlila ošetřovatelka šelem Kateřina Lochovská. Letos tygřata dostala pět krásně zabalených dárků. „Koťata jsou hravá, takže si samozřejmě hrají s krabicemi, i když jsou prázdné. “

Dárky dostali i sousední lvi berberští, kteří jsou v přírodě vyhubeni, takže je na ně zahrada pyšná. „Jsou sice velcí, ale stále velmi hraví,“ prozradila na ně Kateřina Lochovská. Chov je ale bezkontaktní, u šelem musí být ošetřovatelé velmi opatrní.

K šelminci právě přišla i návštěvnice Denisa Kohlová. „Přispěli jsme také - stokorunou,“ prozradila o svém dárku pro zvířata na Štědrý den.

Z návštěvy zoo si v Liberci udělala tradici rodina Jadrných. Běžně do zoo nechodí, ale na Štědrý den zamířili všichni do zoo už popáté. A dárky pro zvířata? „Měli jsme plné auto hlavně jablek,“ řekl Josef Jadrný.

Štědrý den v zoo Liberec
Spustit audio