Šaldovo divadlo chystá pestré menu, v lednu nabídne i Zamilovaného Shakespeara

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci připravuje pro své návštěvníky v následujícím půlroce celkem 9 premiér. Diváci se můžou těšit třeba na hudební road movie Don Juan v režii Tomáše Svobody, Verdiho Rigoletta nebo hudební koláž Posedlost baletem. Divadelní sezónu představuje ředitelka divadla Jarmila Levko.

„Snažili jsme se o co nejpestřejší nabídku, bude to od naprosté klasiky, jako opera Rigoletto, po velmi dlouhé době se opět bude dít klasický balet Čajkovského Spící krasavice se živým orchestrem. V lednu bude premiéra Zamilovaného Shakespeara, možná někteří posluchači viděli film, který je moc hezký a já věřím, že divadelní adaptace bude neméně zdařilá,“ říká ředitelka divadla Jarmila Levko. Program Šaldova divadla na následující půlrok je nabitý.

Divadelní ples už 14. ledna!

Milovníci divadla a tance se navíc můžou těšit i na Divadelní ples, který se uskuteční v sobotu 14. ledna 2017 od 20 hodin v libereckých Lidových sadech. K poslechu i tanci zahraje skvělý Big'O'Band Marka Ottla i orchestr Divadla F. X. Šaldy, zatančí členové baletu Šaldova divadla a spoustu dalšího. Více informací najdete zde.

Premiéry Šaldova divadla v 1. pololetí 2017:
Zamilovaný Shakespeare
Mnoho povyku pro nic (W. Shakespeare)
Válka (L. Norén)
Mysteria buffa (D. Fo)
Don Juan (Moliére)
Spící krasavice (P. I. Čajkovský)
Funny Girl (J. Styne, B. Merill)
Rigoletto (G. Verdi)
Posedlost baletem II

„Není žádná premiéra, na kterou bych se netěšila,“ říká s úsměvem ředitelka a pokračuje: „Jednou za dva roky přijde náš operní soubor s nějakým velkým titulem, tentokrát to bude muzikál Funny Girl.“

Staňte se na pár dnů divadelním hercem nebo režisérem

Milovníci divadla dostanou i letos příležitost sami vyzkoušet divadelní činnost. „Snažíme se více otvírat zákulisí tak, abychom lidi vtáhli dovnitř našeho dění za oponou. Loni poprvé proběhl první ročník Ambroziády, kdy lidé tvoří a těším se, že letos první týden v červenci zase Malé divadlo takto ožije,“ dodává Levko.

Nejbližší premiérou, na kterou se můžou těšit diváci Malého divadla bude 27. ledna romantická komedie Zamilovaný Shakespeare.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio