Modelky se procházely po mole se psy ozdobenými bižuterií

Sukýnka z broušených kamenů, brýle z perel, podprsenka ze štrasu anebo třpytivý obojek pro psa. To všechno bylo v tomto týdnu k vidění na premiéře módní přehlídky Made in Jablonec 2017.

Modelky na mole v jabloneckém Eurocentru doslova září. Štras a broušené kameny mají nejen na šatech, ale také ve vlasech a na těle. U náramků a náhrdelníků to ale rozhodně nekončí. Jedny z prvních manekýnek se divákům ukázaly ve štrasových sukýnkách. Z podobného materiálu jsou vyrobené také podprsenky. Štíhlé nohy právě procházející blondýnky zdobí netypický šperk - kolem kotníků má náramek a od něho vede ozdobný řetěz, který je uchycený pod kolenem. Oči doslova přecházejí také z kabelek, které se lesknou, jsou z korálků, kamenů, rokajlů. Nechybí ani bižuterní kloboučky, fiží nebo bižuterní brýle.

Módní přehlídka Made in Jablonec 2017.

„Módní přehlídka Made in Jablonec 2017 byla rozdělená do několika částí, které odpovídaly jednotlivým denním dobám,“ vysvětluje produkční přehlídky Made in Jablonec Milan Kohout. Při letošním osmém ročníku se po mole prošly s modelkami také psi - dalmatin a černý královský pudl. „Zdobit zvířata je v módě, ale nejde o novinku, spíš o rozšíření nápadu z osmdesátých let,“ říká předseda Svazu výrobců skla a bižuterie Pavel Kopáček.

Přehlídky Made in Jablonec navazují na tradici velkých bižuterních veletrhů, na které jezdili za minulého režimu na Jablonecko návštěvníci z Čech i zahraničí. V Liberci lidé přehlídku uvidí v tamní Oblastní galerii.

autor: sas
Spustit audio