Autobusy změní jízdní řády, přinesou nové trasy i časy odjezdů

Cestující by se od pondělí 6. března měli připravit na některé změny v jízdních řádech autobusů. Týkají se linkových spojů na Českolipsku, v okolí Nového Boru, Chrastavy a Hrádku nad Nisou. Prodlouží se trasy některých linkových autobusů a změní se i časy odjezdů.

Na Semilsku ve dnech školního vyučování zavedou posilový autobus. Bude jezdit v úseku Turnov – terminál a turnovské autobusové nádraží. Cestující budou moci využívat i úplně nový autobusový spoj. Ten vyjede z Liberce v pracovní dny dvě minuty po sedmé hodině večer a mířit bude do Turnova.

Nové jízdní řády najdete na webových stránkách koordinátora veřejné dopravy v Libereckém kraji KORID na www.iidol.cz.

Dopravci přidají i nové spoje z Liberce směrem do Hradce Králové přes Turnov a Jičín. V pracovní dny a také v sobotu se svezeme do sousedního kraje autobusem v půl desáté dopoledne, v neděli pak po půl druhé. Školáci budou moci jet také nově z Turnova do Semil ráno v šest hodin a opačným směrem vyjede autobus ve tři čtvrtě na sedm.

Změny ve spojích na Liberecku:

Na lince Liberec – Horní Vítkov ranní spoj z Liberce pojede přes Machnín. Týká se to autobusu v 5:40 a jen ve dnech školní výuky. Změny se týkají i odpoledních časů. Cestující, kteří jezdí z Liberce směrem do Chrastavy ve 14:50, od pondělí budou muset být na nádraží o pět minut dřív, aby spoj nezmeškali.

Dopravci obnovili provoz odpoledních spojů s odjezdem krátce po půl druhé odpoledne z Hrádku nad Nisou směrem na Horní Sedlo, ale opět jen ve dnech, kdy je školní výuka.

Českolipsko

Pro obyvatele Českolipska, kteří jezdí veřejnou dopravou, budou platit následující novinky. Na trase Janovice – Česká Lípa se už nesvezou ráno školáci. Autobusy s odjezdy z Janovic v 7:00 a z Kravař v 7:10 se ruší. Změn je ale mnohem víc. Například večerní spoj z Krompachu přes Cvikov směrem na Nový Bor pojede čtyřicet minut dřív, tedy v 18:00.

autor: jch
Spustit audio