Silnice v kraji čekají opravy – na Českolipsku, Liberecku i v Podkrkonoší

Na jaře začínají silničáři s opravami. Na některých úsecích budou muset dát řidiči nohu z plynu nebo jet objížďkou. Na některých úsecích řidiči musí dát pozor už teď. Mapujeme, které úseky silnic na Českolipsku, v Podkrkonoší, nebo na Liberecku projdou rekonstrukcí.

V Novém Boru na Českolipsku v Liberecké ulici řídí provoz semafor, a to už od minulého čtvrtka. Hrozí tam totiž skalní sesuv. Do konce května řídí dopravu kyvadlově i semafor v Horní Polici, kde dělníci opravují poničenou opěrnou zeď.

Dopravní omezení bude od začátku dubna taky na silnici z České Lípy do Zákup, propadla se tam totiž silnice. Řidiči by se měli připravit na celkovou uzavírku v úseku od hasičské zbrojnice ve Staré Lípě po čerpací stanici. „Pro osobní automobily bude objízdná trasa vedena přes Jestřebí, Provodín a Božíkov do Zákup. Pro nákladní dopravu přes Doksy, Mimoň a zpět do Zákup,“ popisuje vedoucí českolipského dopravního inspektorátu Martin Markl.

Koncem března začnou silničáři pracovat také na silnici druhé třídy u obce Okna na Českolipsku. Díky tomu by měli řidiči rychleji projet z Libereckého do Středočeského kraje třeba směrem do rekreačních oblastí Máchova jezera. Silnici na více než čtyři a půl kilometru dlouhém úseku dělníci rozšíří, vymění dopravní značky a komunikaci odvodní. Firma začne s opravou během pár dní. Práce by měly být hotové nejpozději začátkem září.

Opravy silnic v Podkrkonoší

Silnice Liberec - Turnov

Kraj se rozhodl opravit silnici k vlakovému nádraží v harrachovských Mýtinách. Začít by se mělo v srpnu. Na opravu Liberecký kraj uvolní 25 miliónů korun. Cestáři začnou v létě rekonstruovat taky silnici druhé třídy č. 293 v krkonošské Jilemnici. Samo město chce vybudovat podél ní nové chodníky, přechody pro chodce nebo veřejné osvětlení.

Rekonstrukce svodidel na trase Liberec – Turnov

Zpomalit budou muset řidiči během následujících týdnů i na silnici mezi Turnovem a Libercem. Od začátku dubna tam bude pokračovat rekonstrukce svodidel v úseku Jeřmanice a Ohrazenice. Kvůli výměně ve středním dělícím pásu bude na úseku částečná uzavírka zhruba do poloviny letních prázdnin.

autor: jch
Spustit audio