Bílí Tygři před finále play-off. „Sousedi, známí, všichni drží palce,“ říká Derner

Hokejová extraliga jde do finále. O titul se utká Liberec s brněnskou Kometou. Série hraná na čtyři vítězství startuje v pátek a v sobotu pod Ještědem. Bílí Tygři vstoupí do zápasů jako obhájci titulu. A na loňské prvenství by rádi navázali.

Loňskou a letošní sezónu ovšem zatím trenér Filip Pešán porovnávat nechce. „Budu porovnávat pouze do postupu do finále, myslím, že letos jsme play-off začali hrát dřív, už série s Plzní byla těžká a s Chomutovem vyrovnaná,“ říká Pešán.

Liberečtí si postup do finále náležitě užívají. Možná nejvíc odchovanec klubu obránce Lukáš Derner. Patři ke stálicím v sestavě. „Moc si vážím toho, že jsme došli tak daleko, bylo to náročné, ale jsem rád, že jsme ve finále,“ říká Derner, který pak může porovnat, co stálo v Liberci za zlepšenými výsledky v posledních dvou extraligových ročnících. „Největší změna byla, že přišel Aleš Pařez, kondiční trenér, nastavil svou vizi. A Filip Pešán, který pro mužstvo nastavil taktiku, a výsledky jsou za dva roky vidět.“

S finálovou sérií stoupá také zájem fanoušků. Na každém kroku je znát, že Liberec hokejem žije. „Atmosféra dýchá celým Libercem, sousedi, známí, všichni drží palce,“ dodává Derner. A co může být předností libereckých hokejistů ve finálové sérii s brněnskou Kometou? Čím mohou právě příznivce potěšit? „Máme dobře sladěné obránce, vyrovnané čtyři útoky a další dva, tři náhradníky z Benátek. Týmové pojetí z naší strany,“ uzavírá Pešán.

Filip Pešán na střídačce libereckých hokejistů

Páteční úvodní finále se pod Ještědem odehraje v pátek od 17 hodin a 20 minut. Sobotní druhý duel začne o páté.

autor: ppe
Spustit audio