Bílí Tygři jedou do Brna zabojovat. „Trochu Kometu srazit k zemi,“ říká Šimek

Finálová série play-off extraligy se přesouvá do Brna. V pořadí třetí duel začne na ledě Komety v 17 hodin a 20 minut. Hokejisté Liberce prohrávají v sérii hrané na čtyři vítězství 0:2. Pokud chtějí zůstat ve hře o titul, musí minimálně jedno utkání v Brně vyhrát.

Liberečtí hokejisté v posledních dvou ročnících play-off nepoznali, jaké to je prohrávat v sérii 0:2. S Brnem výsledkově nezvládli oba úvodní zápasy doma. Věří, že je nepříznivý stav nepoloží. „Nás to může naopak semknout, víme, že to dokázaly mančafty před námi. Chomutov dokázal otočit bitvu, myslím, že to není nereálný. Musíme se na ně připravit,“ hledá naději pro obrat ve finálové sérii liberecký obránce Lukáš Derner.

Myslím, že bychom to měli hrát uvolněně, protože hrát finále je svátek hokeje. Musíme si ten hokej užívat, protože každý do finále nedojde. Radim Šimek

Další z beků v sestavě Bílých Tygrů Radim Šimek si uvědomuje, že se hráči nesmí k duelům pod Ještědem vracet. „Vyčistit hlavu a s čistou hlavou jet do Brna, tam se porvat o první vítězství v sérii a trochu tu Kometu taky srazit zase k zemi, protože teď si lítají v oblacích. Musíme udělat všechno pro to, abychom odtamtud přivezli alespoň jedno vítězství,“ říká Šimek.

Pešán: Chci pro Liberec vyhrát další titul

Liberecké hokejisty nesmí také svazovat nervozita. Naopak úspěch jim přinese uvolněnost. „Myslím, že bychom to měli hrát uvolněně, protože hrát finále je svátek hokeje. Musíme si ten hokej užívat, protože každý do finále nedojde,“ říká Šimek.

Nyní jsou v pozici mužstva, které může překvapit. Tygři ale budou pod tlakem brněnských fanoušků. Příznivci Komety umí vytvořit peklo. „Brno tam má atmosféru celou sezónu,“ dodal Lukáš Derner. Liberec tak stojí před velkou výzvou. V sérii prohrává a navíc má před sebou dva zápasy na ledě soupeře. „Chci pro Liberec vyhrát další titul. Obě předchozí série skončily jinak než ty loňské, uvidíme, jak letošní finále dopadne. Všechny karty jsou teď na straně Komety, ale zkusíme vymyslet, jak na ně,“ uzavírá trenér Filip Pešán.

autor: ppe
Spustit audio