„Jsem ztracená v nekonečných variantách možností,“ říká výtvarnice Xénia Hoffmeisterová

V galerii Prostor 228 v Liberci představuje své obrazy malířka Xénia Hoffmeisterová. Slovenská rodačka žije v Praze a kromě malby se zaměřuje i na grafiku, umělecké objekty nebo keramické plastiky. Svou libereckou výstavu zahájila autorka osobně.

„Hrozně ráda si hraju. Když si člověk najde úplně jednoduché téma, a když o něm začne rozmýšlet, tak zjistí, že mu poskytuje strašně moc možností. A vlastně celý život jsem úplně ztracená v nekonečných variantách možností,“ popsala svůj způsob tvorby výtvarnice Xénia Hoffmeisterová.

Proto se absolventka scénického a kostýmního designu na pražské DAMU neomezuje pouze na malování, ale ráda zkouší i jiné výtvarné techniky.

V Liberci představila své dílo výtvarnice Xénia Hoffmeistrová


V prostorách liberecké galerie představila Hoffmeisterová hlavně sérii obrazů s motivem pánviček, a také působivou plastiku hlavy s vlasy z pozinkovaného drátu. „Přes den obyčejně maluju a večer si s manželem koukáme na detektivku a já u toho pletu. To je z celé řady portrétů, pozinkovaný drát. Mě to strašně baví, protože to můžu dělat v obýváku. Drát je materiál nešpiní, jako většina sochařských materiálů. Jsem schopná za pár dní vyplést třeba metrový objekt,“ dodala Hoffmeisterová.

Výstava originálních děl Xénie Hoffmeisterové potrvá v galerii Prostor 228 až do 30. června.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio