MS v hokeji: Robert Záruba slavil vyrovnání tak, že vyřadil vysílací techniku

Napínavý závěr zápasu mezi Českem a Finskem na mistrovství světa emotivně prožívali snad všichni fanoušci českého hokeje. Diváci u televize ale po vyrovnávacím gólu neměli k dispozici zvuk. Komentátor České televize Robert Záruba totiž při oslavách gólu Jana Kováře vyřadil z provozu mikrofony.

„Ještě Pastrňák. Škoda, že střela se mu svezla. Gól!“ A víc už diváci přímého přenosu České televize neslyšeli. Robert Záruba sice dál nadšeně komentoval a popisoval Kovářův vyrovnávací gól, jenže mluvil do prázdna.

Až záběry ze zákulisí komentátorského stanoviště ukázaly proč. Šéfkomentátor hokeje na ČT slavil vyrovnání z 0:3 na 3:3 tak nadšeně, až kvůli bouchání pěstmi do stolu přestala fungovat vysílací skříňka. Kromě přenosu zvuku vypadly i monitory na komentátorském stanovišti.

Sám novinář se zařízení pokoušel okamžitě opravit, přesto vysílání zůstalo několik desítek vteřin hluché, než se ho ze studia ujal Jiří Hölzel. Hlas Záruby se přes opravené zařízení vrátil do vysílání o chvíli později.

„Já přece nejsem Ned Ludd!" omlouval se Robert Záruba po zápase s odkazem na vůdce anglických řemeslníků, kteří na přelomu 18. a 19. století ničili stroje. „Jenže takovýhle obrat jsem za 25 let na MS ještě nekomentoval. Tak promiň, skříňko.“

autor: vman
Spustit audio