Kajínek doufá, že se mu podaří prosadit obnovu procesu

Dvojnásobný nájemný vrah Jiří Kajínek opustil věznici v Rýnovicích. „Rád bych vám poděkoval, že jste na mě čekali,“ řekl novinářům, kteří ho okamžitě obklopili. Kajínek byl odsouzen na doživotí, prezident Miloš Zeman mu ale udělil milost. Šestapadesátiletý Kajínek strávil ve vězení 23 let. Prezident již v dubnu uvedl, že není zcela přesvědčen o Kajínkově vině.

Odsouzený dvojnásobný vrah Jiří Kajínek po propuštění přítomným novinářům poděkoval, že na něj několik dní čekali. Doufá také, že se mu podaří prosadit obnovu procesu. „23 let jsem se snažil dokázat to, že jsem to neudělal… Jsem rád, že jsem z vězení pryč. Vězeňství je jedna velká Potěmkinova vesnice, jste ohlupováni…ale myslím, že přijde čas, že budu moct věci říkat a dokazovat je…,“ nechal se slyšet.

Uvedl, že chtěl původně vyjít z věznice nepozorovaně, ale během dní se rozhodl projít přes bránu a promluvit s novináři. „Nechtěl jsem se vám vyhnout, nebylo by to vůči vám fér,“ řekl. Adresu svého budoucího bydliště neuvedl. „Není třeba, aby to každý věděl,“ dodal.

Součástí milosti je sedmiletá podmínka, při níž se Kajínek nesmí dopustit trestného činu. Na její dodržování bude dohlížet Krajský soud v Plzni.

autoři: reČRoL , iROZHLAS.cz
Spustit audio