Turnov: Strážníci měří rychlost u škol. Pokuty řidičům zatím rozdávat nebudou

Městská policie v Turnově tento týden měří rychlost u základních škol. Kvůli blížícímu se začátku vyučování tak chtějí přivyknout řidiče na situaci, kdy se do ulic vrátí školáci. Ti mohou být v prvních dnech nepozorní. Pokuty řidičům ale strážníci zatím udělovat nebudou.

Městská policie bude měřit převážně v zónách u škol, kde je maximální povolená rychlost 30 km/h. Podle šéfa turnovské městské policie Luboše Trucky to bude na následujících místech: „V Turnově jsou to základní školy v ulici Žižkova, Alešova a v ulici 28. října. Nejsou to hlavní tahy, ale ulice, kde je zvýšený provoz hlavně po ránu, protože lidé tudy jezdí do práce a vozí děti do škol.“

Zebra se za tebe nerozhlédne

V měření budou strážníci v Turnově pokračovat i na začátku září. Nebude to ale jenom Turnov, první zářijový týden tradičně proběhne dopravně preventivní akce s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne. Na vybraných přechodech pro chodce na děti dohlédnou policisté, budou jim také vysvětlovat, kdy mají přednost. Rozdávat se budou třeba reflexní vesty.

Policisté u přechodů dohlíželi na děti, které přecházely vozovku a šly si do škol pro vysvědčení
autor: jch
Spustit audio