Veletrh Educa 2011 My Job Liberec proměnil Tipsport arénu v náborové středisko

21. říjen 2011

Tradiční veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa 2011 My Job Liberec proměnil Tipsport arénu v obří náborové a informační středisko. Účast v pátém ročníku je rekordní.

Zaměstnání tam nabízí na čtyřicet firem, které mají k dispozici přes tisíc volných míst. Jak zjistila zpravodajka Eva Malá, možnosti studia představuje více než sedmdesát škol z Libereckého i sousedních krajů. Vstup do arény je zdarma a zdarma dopravuje účastníky do Tipsport arény i autobusová linka číslo 17 z centra města.

Na veletrhu nabízí studium většina škol zřizovaných krajem. Objevili se ale i zástupci ze sousedních krajů Královéhradeckého a Ústeckého. K nejobleženějším patří stánek novoborské sklářské školy, která do arény přivezla i sklářskou pec.

Součástí veletrhu Educa je letos poprvé vyhlášení vítěze nultého ročníku soutěže Škola roku Libereckého kraje 2011. Kromě ocenění je pro školu připravena i mimořádná dotace 600 000 korun.

Na veletrhu má svůj stánek i Liberecký kraj. Informuje tu o přijímacím řízení na střední školy a také o stipendijním programu na podporu vybraných řemesel. Veletrh Educa skončí v sobotu 22. října.

autor: Eva Malá
Spustit audio