Adventní koncerty ČT letos pomůžou i Liberci. Je to velká příležitost, říká ředitelka Tulipanu

Libereckému Tulipanu budou patřit Adventní koncerty České televize už o druhé adventní neděli 4. prosince. Sdružení, které zaměstnává handicapované, si komise Adventních koncertů vybrala z celkem sto čtyř žádostí.

Tradiční sbírka České televize patří mezi nejstarší projekty tohoto typu u nás. Neziskovým organizacím ze všech koutů republiky pomáhá už dvacet šest let.

Pro rok 2016 byly vybrány další čtyři subjekty, mezi nimi právě Tulipan. „Měla jsem ohromnou radost, měli ji i kolegové a zaměstnanci celého sdružení, protože adventní koncerty jsou pro nás velkou příležitostí,“ komentuje úspěch Zora Machartová, ředitelka Tulipanu.

Peníze na dodávku a zahradnické nářadí

Finanční výtěžek ze sbírky by sdružení použilo třeba na nákup dodávky pro stěhovací práce a nářadí pro zahradnické služby. „Zároveň věříme v to, že nám Adventní koncerty pomůžou k prezentaci na celorepublikové úrovni,“ doplňuje Zora Machartová.

Tulipan z Liberce v České televizi už tuto neděli 4. prosince

Sledovat druhý adventní koncert můžete na České televizi už tuto neděli od 17:30. Benefici moderuje Ester Janečková a Jan Potměšil.

První adventní věnec, který vyrobila Helena Kohoutová z Českých Budějovic. Inspiroval ji právě pořad Dámská jízda
autor: Michaela Vlková
Spustit audio