Asi se za nás modlili všichni v Liberci, řekl po senzačním vítězství v Marseille Trpišovský

Pokud by se ve fotbale hrálo jen na střely, rozdrtila by včera Marseille v utkání základní skupiny Evropské ligy Liberec 31:4. Jenže Slovan se takřka celým zápasem s favoritem probránil. Stačilo pak jediné zaváhání slavného soupeře a gól Vladimíra Coufala a Severočeši si odvezli z Provence cenné tři body za vítězství 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Vladimír Coufal slaví vstřelený gól, který rozhodl o vítězství Severočechů v Marseille

Liberecký Vladimír Coufal slaví vstřelený gól, který rozhodl o vítězství Severočechů v Marseille | Zdroj: ČTK

„Myslím, že Marseille na nás vlítla úplně neskutečným způsobem. Je to úplně jiný svět, máte dojem, že je to zrychlené, hledáte tlačítko toho převíjení, aby to bylo v normálním režimu,“ řekl po zápase liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Že je tenhle režim Marseille vlastní, pochopil ale záhy, protože ani s přibývajícím časem Olympique nepolevoval. A momenty, kdy musel zbystřit také domácí gólman Mandanda, byly v podstatě vzácností.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liberce si v druhém utkání Evropské ligy z půdy favorizované Marseille odvezli tři body

Kdo by řekl, že budou v tu chvíli jen stěží bránící liberečtí za několik desítek minut nosit na rukou střelce vítězné branky a radovat se ze zisku o to překvapivějších bodů.

„Trenér říkal, že když přežijeme 20 minut, mohlo by to dopadnout dobře. My jsme se na sebe v 17. minutě s Gadžim, Davidem Hovorkou, podívali a mysleli jsme si, že si na druhý poločas vezmeme do každé ruky pět korun na kolotoč. Zaplaťpánbůh to tam spadlo, kdyby byla otevřená vrata od stadionu, proběhnu to tam až na cestu,“ usmíval se včera gólový hrdina Vladimír Coufal.

Ten byl po své premiérové brance nejprve zdánlivě k nezastavení, a až později v euforii zalehnutý slavícími spoluhráči. Tenhle moment mohli hostům hráči Marseille i po vypršení sedmé nastavené minuty jen závidět.

„Jsem na kluky hrdý, a na všechny. Samozřejmě vím, co za tím bylo, jaké jsme měli obrovské štěstí, asi se za nás modlili všichni v Liberci a všichni blízcí. Asi byli všichni, kteří nám fandí včera v kostele. Na druhou stranu jsme pro to udělali fakt maximum, jaké mohlo být,“ dodal Jindřich Trpišovský.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme