Bílí Tygři Liberec bojují v Lize mistrů o postup, Kolín nad Rýnem porazili 2:1

Hokejisté Liberce se přiblížili postupu do vyřazovacích bojů Ligy mistrů. Německý Kolín nad Rýnem porazili Severočeši na domácím ledě 2:1 i s přispěním dvou třeba v extralize zatím nepříliš viditelných hráčů. Jedním z nich byl brankář Marek Schwarz, který zažil náročné, ale o to úspěšnější utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva hrdinové úterního zápasu, Petr Jelínek a brankář Marek Schwarz

Dva hrdinové úterního zápasu, Petr Jelínek a brankář Marek Schwarz | Zdroj: ČTK

„Nějakou dobu jsem nechytal a rozjezd je vždy těžší. Ale dařilo se mi od začátku. Zase jsem se dostal do brány, už jsem tam asi 14 dní nebyl. Vždy, když se tam dostanu, je to super,“ říkal po zápase evidentně spokojený Marek Schwarz, který má za sebou nadmíru povedené představení.

Svůj tým osmadvacetiletý brankář přiblížil postupu do vyřazovacích bojů Ligy mistrů. „Ani nevím, jak hráli ostatní. Ale když vyhrajeme příští zápas, máme šanci postoupit do play-off, to by bylo skvělé,“ ví brankář Bílých Tygrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas libereckých hokejistů v Lize mistrů viděl i reportér ČRo David Nyč

Pokud Bílí Tygři v příštím zápase na hřišti Kärpätu Oulu zvítězí, stanou vítězi skupiny A právě před finským soupeřem.

Dalším hrdinou středečního večera byl útočník Petra Jelínek. Ani on zatím nebyl v extraligových duelech nejdůležitější postavou svého mužstva. Proti Kolínu nad Rýnem ale zaznamenal branku a asistenci.

„Kdybych tohle přenesl do extraligy, bylo by to super. Doufám, že tam v pátek nebo v sobotu něco spadne. Hlavně, abychom vyhrávali,“ přeje si Petr Jelínek a už myslí na páteční extraligový duel.

Do Ligy mistrů zasáhnou Bílí Tygři znovu až 8. října v posledním utkání základní skupiny na ledě Kärpätu Oulu, kde budou bojovat o postup do vyřazovací fáze.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme