Bílí Tygři se na play-off připravují ve Frýdlantu, soupeře ještě neznají

16. říjen 2017

Po vítězství v základní části extraligy si liberečtí hokejisté dopřáli třídenní volno. Měli tak dostatek času pro malou oslavu. Následně se vydali na soustředění do Frýdlantu. S myšlenkami na start play-off. To, co se v sezóně podařilo, patří minulosti.

„Teď se soustředíme na to, co nás čeká a už se nikdo nechce vrátit k základní části,“ zdůraznil trenér Filip Pešán. Tým chce připravit nejen po herní stránce. „Hlavně chci, aby kluci strávili spolu trošku času, protože i ta mentální stránka výkonu je velmi důležitá. Jsem rád, že ten tým bude pospolu a to soustředění zase není tak dlouhé, abychom měli nějakou ponorku. Takže jsem rád, že strávíme i nějaký čas mimo led,“ pochvaloval si liberecký kouč význam frýdlantského soustředění.


A na čem tým musel zapracovat? Kde měli v základní části Tygři herní nedostatky? „Určitě budeme muset zapracovat na přesilovkách, protože v tom nás tlačí bota celou sezónu, což všichni vědí. Myslím si, že to bude rozhodovat zápasy v play-off,“ uvědomuje si reprezentační obránce Radim Šimek. Před play-off má jasno. Letošní vyřazovací část slibuje dramatickou podívanou. „Loni bylo skoro jisté, že finále bude Liberec Sparta, protože jsme tam dominovali se Spartou nejvíc. Letos tam ale může zasáhnout kdokoliv. Hraje výborně Hradec, Litvínov, Sparta taky. Je tam hrozně moc týmů, který můžou do finále dojít. Bude to určitě mnohem náročnější, než to bylo loni,“ odhaduje tygří obránce Radim Šimek. Prvnímu soupeři v play-off se Bílí Tygři postaví ve středu 15. března na domácím ledě. Kdo to bude, o tom rozhodnou nedělní zápasy Vítkovicí proti Plzni a Mladé Boleslavi proti Chomutovu.

autor: ppe
Spustit audio