Bílý tygr Derner a jeho fair play: ‚V té situaci by to udělal každý,‘ říká hokejista

Ani ve vypjatém hokejovém souboji nemusí chybět gesto fair play. V souboji 48. kola extraligy mezi Libercem a Hradcem Králové se o něj za stavu 2:1 postaral obránce domácích Bílých Tygrů Lukáš Derner. Rozhodčí signalizovali faul na něj. Hráč ale sudím přiznal, že se jednalo o čistý souboj.

Hrála se 43. minuta. Liberec vedl 2:1, mohl hrát přesilovou hru, a kdyby jí využil, výrazně by se přiblížil k vítězství. Takovou cestu obránce Bílých Tygrů Lukáš Derner odmítl. Jeho souboj s hradeckým Zdeňkem Čápem považoval za čistý a v rámci pravidel. „To by bylo hloupý svíst tam nějaký faul – to k hokeji nepatří. První mě napadlo, že to faul nebyl, když jsem měl zdviženou ruku, hned jsem to hlásil rozhodčímu. Myslím, že by to v té situaci udělal každý, hráči v extralize odvolávají fauly, nevidím v tom nic výjimečnýho,“ komentoval Derner.

Je to věc, která se v naší lize objevuje víc a víc a myslím, že to ocenil jak soupeř, tak fanoušci. Filip Pešán, trenér HC BT

Tím si liberecký bek výrazně řekl o cenu fair play. Sám to odmítá. „To v žádným případě,“ říká. Přímo v hale si ale vysloužil potlesk obou táborů fanoušků. A po utkání uznání trenéra hostujícího týmu Václava Sýkory: „Klobouk dolů, bylo to gesto a zaslouží to ocenění, protože samozřejmě v takhle vyrovnaném zápase to mohlo ve výsledku hrát podstatnou roli.“

O další krůček blíž k zisku Prezidentského poháru?

„Je to věc, která se v naší lize objevuje víc a víc a myslím, že to ocenil jak soupeř, tak fanoušci,“ uvedl domácí kouč Filip Pešán. O to víc si hlavní hrdina zápasu Lukáš Derner mohl vítězství považovat. Pro liberecké hokejisty mělo svou cenu. „Pro nás bylo hrozně důležitý. Viděli jsme, že Hradec předváděl dobrej hokej. Řekl bych, že to byl play-offovej zápas, výborná kulisa, lidem se musel líbit,“ popisuje Lukáš Derner.

Po výhře se Bílí Tygři zase o krůček přiblížili k zisku Prezidentského poháru za vítězství v základní části soutěže. „Spíš se soustředíme na každej zápas, když získáme Prezidentský pohár, bude to pro nás bonus za celou sezónu, ale nechci nějak předbíhat,“ uzavírá Derner.

autor: ppe
Spustit audio