Bývalý jablonecký trenér Roman Skuhravý povede mládežnický tým Dukly Praha

27. srpen 2014

Trenér Roman Skuhravý se po třech měsících zápasového prázdna vrací k fotbalu. Dlouholetý hráč a později i kouč Jablonce od svého konce právě u severočeského mužstva čekal na nové angažmá. A teď se konečně dočkal. Za prací teď ale bude pravidelně dojíždět do hlavního města.

„Od pondělka nastupuji do mládežnického úseku Dukly Praha,“ pochlubil se svým novým zaměstnáním Roman Skuhravý, který bude mít v klubu z pražské Julisky na starost tým fotbalistů do 19 let.

A je za to rád, práce v Dukle ho prý už delší dobu lákala. „Nějaké nabídky jsem měl, ale je zbytečné se o nich zmiňovat. Nakonec nic z toho nedopadlo a já jsem rád, že dopadla tahle. Systém a práce Dukly mě vždycky zajímala a chtěl jsem nahlédnout dovnitř,“ vysvětluje Skuhravý.

Přesto vás to asi také napadá, Roman Skuhravý už vedl v Jablonci prvoligový kádr, dokonce si s ním vyzkoušel předkola Evropské ligy. Není tedy najednou angažmá u mládežnického celku trenérským krokem zpět?

„Já se mám ještě opravdu co učit, nikdy jsem se nepasoval do role, že musím vzít jenom seniorský tým. Vím, že mi na mé cestě spousta kroků chybí, jdu postupně ke svému cíli,“ vysvětluje devětatřicetiletý kouč a zároveň tak naznačuje, že by se jednou rád vrátil do nejvyšší mužské soutěže. V Jablonci to prý ale v nejbližších letech určitě nebude, i přesto, že má ke klubu speciální vztah.

Příznivcem zelenobílých je prý ale Roman Skuhravý už navždy. „Já jsem obrovský fanda Jablonce a vždycky budu. Těch 20 let, co jsem tady prožil, se nedá zahodit. Já jim fandím a přeju jim, aby dosáhli těch úspěchů, které si přejí. Fanouškem Jablonce zůstanu navždycky,“ dodává Roman Skuhravý, od příštího týdne nový trenér mládežnického týmu Dukly Praha.

autor: David Nyč
Spustit audio