Cenu Ď za Liberecký kraj obdržela herečka Květa Fialová

4. květen 2012

Dne 3.května 2012 se v Novém Boru předávala cena „Ď“ za Liberecký kraj a Český rozhlas Sever byl při tom. „Ď“ jako poděkování mecenášům, sponzorům a dobrodincům za podporu kultury a charity v České republice.

Letošní rok nasbíral Liberecký kraj celkem třicet dva nominací. Vítěz je však vždy jen jeden - v tomto případně se jím stala paní Květa Fialová, kterou nominovalo město Kamenický Šenov.

Cenu si zasloužila díky podpoře svých vrstevníků, kterým rozdává pohodu, lásku a sílu poprat se s nepřízní osudu. Naprosto nezištně navštěvuje domovy důchodců a svým pozitivním přístupem k životu zpříjemňuje všední dny nejen starším občanům.

V průběhu pozdního odpoledne byla také udělena městská cena „Ď“ a to za město Nový Bor, které se pro letošní rok stalo generálním partnerem akce. Novoborské kolegium v čele se starostou Jaromírem Dvořákem ocenilo farářku Církve československé husitské Elišku Raymanovou za její rozvoj komunity kolem Kostela sv. Ducha v Arnultovicích. Prostory kostela se staly místem setkávání, odpočinku a zároveň se tímto rozšířily kulturní možnosti města.

Cena „Ď“ za Ústecký kraj se koná 14. května 2012 od 14:00 a to na Malé scéně Městského divadla Děčín. Celorepublikové finále se pak uskuteční 21.června 2012 v Národním divadle, kde bude Květa Fialová Liberecký kraj reprezentovat.

autor: Radka Kohoutová
Spustit audio