Česká Lípa nabízí zájemcům o sport víc možností zahrát si pod střechou

12. duben 2016

Česká Lípa chce přilákat více lidí ke sportu. Zájemci si teď ve víceúčelové sportovní hale mohou nově zahrát třeba badminton nebo futsal. V další hale, která stojí hned vedle, ještě letos nainstalují koše, aby si mohli milovníci basketbalu užít kvalitní zápas.

„V loňském roce jsme podobným způsobem řešili stolní tenis. Myslím, že to mělo velký úspěch, a proto jsme vymysleli další novinku - badminton. Jedná se o sport, který se poměrně dobře hraje a pro veřejnost připravíme i pravidla,“ vysvětluje Pavel Císař, ředitel organizace Sport Česká Lípa, která se ve městě stará o sportoviště.

V tělocvičně víceúčelové haly je teď možnost zahrát si badminton, stolní tenis, florbal, v omezené míře volejbal, ale hlavně basketbal a nebo futsal. Prosto je dostatečně velký a jednotlivé sporty lze v hale kombinovat.

„Stolní tenis se hraje o patro výš a tady dole se dají postavit dvě hřiště na badminton. Takže tu mohou hrát až čtyři páry zároveň,“ dodává správce haly Jiří Stožický.

V rozpůlené hale se ale nemusí hrát jen badminton. Na jedné půlce klidně mohou obyvatelé města hrát třeba basketbal. Hala se dá přepůlit rolovatelnou stěnou, jakýmsi závěsem. Na půlce se tak dá hrát badminton a druhé basketbal na jeden koš.

„V sousedství nové haly máme halu starší, která zatím bohužel není uzpůsobená na basketbal není, ale v letošním roce bychom rádi zakoupili sadu košů, aby se tam basketbal podle pravidel dal hrát,“ doplňuje Císař.

Koše v hale jsou na kovových konstrukcích pod stropem a v případě jejich využíti sjedou do potřebné výšky. Kryté haly jsou tak více přístupné veřejnosti. Stejně tak i ostatní sportoviště - jako například městský stadion.

„V letošním roce bychom rádi zahájili rekonstrukci bývalé budovy časomíry. Měla by sloužit především atletům jako zázemí. Za umělým trávníkem jsme udělali prostor, který se má využívat pro jízdy zručnosti. Obec s rozšířenou působností je povinna zajistit takovou plochu. Sice basketbalisté přišli o plochu, kde si mohli zahrát. Chci uklidnit veřejnost, že počítáme s náhradním hřištěm - nevím jestli ještě letos, ale chtěli bychom to udělat v nejbližší době,“ dodává Císař.

Město chce nechat postupně opravit i hřiště u základních škol, která zpřístupní veřejnosti.

Spustit audio