Česká Lípa: Vybrané autobusy nově jezdí až do zastávky Svatopluka Čecha

V České Lípě nově ranní autobusy zajíždějí až do průmyslové zóny v Dubici. Lidé zaměstnaní v tamních firmách se tak dostanou do práce snadněji.

Spoje číslo 11 a 18 linky 203 nově zajíždějí až do zastávky Svatopluka Čecha. Dřív končily na hlavním nádraží. Prodloužením dvou spojů se podle mluvčího českolipské radnice Václava Šámala má zlepšit dostupnost průmyslových podniků v Dubici.

Snazší doprava do práce

„Prodloužení linky číslo 203. Určité spoje končily na hlavním nádraží, odtamtud jsme je prodloužili do zastávky Svatopluka Čecha, která je na začátku Dubické ulice. Pro zaměstnance firem, které sídlí v této oblasti, jsme zjednodušili dopravu do práce a z práce,“ uvedl Šámal. Jde o ranní spoje v šest hodin a zprátky v 6.40.

Město plánuje nechat tyto spoje prodloužené do té doby, než se vyřeší předání podchodu z českolipského vlakového nádraží, který zatím patří Správě železniční dopravní cesty, městu Česká Lípa. Změna jízdního řádu začala platit v pondělí a potrvá do doby, než bude zpřístupněný zmíněný podchod pod železniční tratí a postavená nová cesta do Dubice. Roční náklady na prodloužení linky přijdou přibližně na 34 000 korun.

Řidiči MHD v České Lípě stávkují, linky 203 a 205 ale už jezdí
autor: jch
Spustit audio