Čeští volejbalisté finišují v Jablonci nad Nisou s přípravou na mistrovství Evropy

16. říjen 2017

Devět dní schází českým volejbalistům do startu mistrovství Evropy. Závěrečnou část přípravy svěřenci trenéra Michala Nekoly absolvují v Jablonci nad Nisou. Tam také odehráli první ze dvou zápasů s Kanadou. Výsledek 0:5 napovídá tomu, že to obyčejný přípravný zápas nebyl.

„Bylo to první utkání v domácím prostředí. Myslím si, že trošku zapracovala i nervozita. Protože ten začátek se úplně nevyvedl. Soupeře jsme museli pořád stahovat a v těch okamžicích, kdy oni byli nad námi, tak tu hru kontrolovali. Ty body jsme dělali strašně upracovaně, takže jsme se dost nadřeli,“ hodnotil utkání liberecký trenér ve službách národního týmu Michal Nekola. Zápas to vlastně nebyl oficiální. Oba celky se dohodly na netradiční délce. Hrálo se na pět setů. Se soupeřem, který rozhodně má svou kvalitu a na jablonecké palubovce to také dokázal.

„Samozřejmě hrajeme proti kvalitnímu soupeři. Věděli jsme moc dobře, že to nebude nic jednoduchého, protože jsou to vítězové světovky z minulého roku. Byli i na olympiádě. Já jsem rád, že jsme šli všechny sety do koncovky a je škoda že aspoň jeden dva sety jsme neurvali, protože ty šance tam byly,“ litoval blokař Aleš Holubec. Výsledek 0:5 tomu sice nenapovídá, jenže Češi vždy podlehli v koncovce maximálně o tři body.

V Kablonci trénují Češi s Kanadou na ME ve volejbale

„Možná to ze začátku tak nevypadalo, ale pak jsme se chytli a myslím si, že jsme hráli vyrovnanou partii. Nebyl bych úplně negativní, protože často se nám stává, že v té přípravě odehrajeme kvalitní zápasy proti soupeřům jakou jsou tito a pak to na těch velkých akcích nepotvrdíme. Takže doufám, že to bude naopak a že si z toho vezmeme ponaučení . Teďka máme ještě jeden zápas ve čtvrtek a doufám, že pak to bouchneme na té Evropě,“ věří Aleš Holubec.

A jaké jsou podle Martina Kryštofa, který hraje na liberu, hlavní přednosti národního týmu?

„Já doufám že bojovnost. Volejbal je sport o chybách, takže i nám se určitě nevyhnou, i když je budeme chtít co největším způsobem eliminovat. Doufám že ta dravost, drzost a nadšení ze hry,“ shrnul Martin Kryštof.

Do Polska na šampionát česká reprezentace odcestuje příští úterý. Čekají je utkání s týmy Itálie, Německa a Slovenska.

autor: ppe
Spustit audio