Čeští volejbalisté podali kolektivní výkon a ve Světové lize znovu porazili Jižní Koreu

28. červen 2015

Dvojzápas Světové ligy v Liberci dopadl pro českou volejbalovou reprezentaci velmi dobře. Na páteční utkání navázal tým výhrou nad Jižní Koreou v sobotu. Tentokrát domácí zvítězili 3:1 na sety, a odvděčili se tak skvělému libereckému publiku v Home Credit aréně.

„Začalo se nám dařit, konečně jsme byli agresivní na servisu a v útoku, zlepšili jsme činnosti, ve kterých jsme zaostávali, to bylo nejdůležitější. Nalétli jsme do toho všichni pohromadě. Mám pocit, že v těch předchozích zápasech to tak nebylo. Největší pozitivum z toho zápasu je, že jsme se semkli a hráli jako jeden mančaft,“ pochvaloval si skvělý kolektivní výkon Martin Kryštof, libero českého týmu.

Čtěte také

V sestavě domácích nikdo výrazně nevyčníval nad ostatními, zato všichni předvedli svůj volejbalový nadstandard. I proto se Šmejkalovi svěřenci posunuli ve skupině Světové ligy na třetí místo právě před Jižní Koreu a ještě stále je reálné umístit se na vytyčeném druhém místě.

„Je to reálné, ale řeší to jenom dvě výhry nad Japonskem. Pokud zaváháme, už je nepřeskočíme, takže musíme dvakrát jakkoli vyhrát a druhé místo je tam,“ ví moc dobře nahravač Filip Habr, jakých výsledků je třeba dosáhnout v posledních dvou duelech Světové ligy, ve kterých se Češi 3. a 4. července v Opavě střetnou s Japonskem.

I tam by chtěli pořadatelé zaplnit tamní halu a napodobit atmosféru zápasů v Českých Budějovicích a v Liberci. „Bylo to neuvěřitelné. Po zápasech v Budějovicích jsem si říkal, že to bude v Liberci slabší, ale bylo to skvělé. Český volejbalový svaz sem dokázal nalákat diváky, bylo to perfektní. Hrálo se nám skvěle, fanouškům moc děkuji,“ pochvaluje si liberecké fanoušky Martin Kryštof.

autor: David Nyč
Spustit audio