Děsivá diagnóza: rakovina. Když máte sílu a podporu, můžete s ní bojovat

4. únor 2016

V Česku onemocní rakovinou na 80 tisíc lidí ročně, děti nevyjímaje. Příběh matky Petry a její nemocné sedmileté dcery Šárky z Jablonce nad Nisou vypráví i o tom, jak se dá pomáhat rodinám, které uslyší od lékařů tuto závažnou diagnózu.

Sedmileté Šárce z Jablonce nad Nisou diagnostikovali před necelými dvěma lety lékaři akutní leukémii. Mamince Petře se sice na chvíli zhroutil svět, okamžitě ale obě začaly bojovat. V motolské nemocnici podstoupila Šárka náročnou léčbu. Po celou dobu byla Petra se svou dcerkou v nemocnici.

I když úspěšnost léčby tohoto druhu leukémie je až 85 procentní, problém byl v řadě dalších Šárčiných zdravotních komplikací. Navíc Petra, která je teď s dcerkou sama, začala mít další problém - finanční. Náklady související s nemocí jsou podle ní dost velké. Naštěstí pomohl Dobrý anděl.

Nadace Dobrý anděl pomáhá onkologicky nemocným lidem po celé zemi. V Libereckém kraji posílá peníze 32 rodinám, říká koordinátorka nadace Markéta Křížová.

Dobrým andělem se podle Markéty může stát každý. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách nadace a začít přispívat. A přímo na internetu mohou pak dárci sledovat, k čemu byly jejich peníze využité.

Spustit audio