Do Frýdlantu se vrátili městští strážníci

2. duben 2012

Strážníky liberecké městské policie budou od dubna potkávat lidé i ve dvacet pět kilometrů vzdáleném Frýdlantu. Městu se totiž nevyplatí financovat vlastní policii. Bude proto platit ročně dva a půl miliónu korun liberecké radnici za to, že se ve Frýdlantu budou denně střídat dvě dvojice strážníků z Liberce.

Frýdlant by potřeboval pro vlastní policii čtyři milióny korun ročně - je nutné totiž nejen hradit mzdy, ale taky veškeré vybavení včetně provozu aut. Ve Frýdlantu sloužili do loňského podzimu dva strážníci – ti ale žádné služební vozidlo k dispozici neměli.

Přitom na Frýdlantsku je, narozdíl od Liberce, podle policie stále více a více krádeží a strážci zákona jsou tam naprosto nezbytní. Liberec má strážníků dostatek a chybět ve městě pod Ještědem podle ředitele městské policie Ladislava Krajčíka nebudou.

Liberečtí strážníci mají služebnu na Masarykově náměstí u frýdlantské radnice. Tam také mohou v úředních hodinách chodit občané se svými žádostmi nebo stížnostmi.

Strážníci mají na starost dohled nad veřejným pořádkem, dodržování městských vyhlášek, budou dohlížet na pejskaře, zda si plní své povinnosti, za úkol mají i hlídání chalupářské oblasti v nedalekých Albrechticích a asistenci při doručování úředních zásilek.

Spustit audio