Do Liberce se sjeli jazykoví a literární vědci z Česka i ze zahraničí

22. září 2016

Víc než šest desítek jazykových a literárních vědců z Česka, ale i z Ruska, Polska či Německa přijelo do Liberce na jazykovědnou a literárněvědnou konferenci, kterou pořádá katedra českého jazyka a literatury liberecké univerzity.

Během dvou dnů (22. a 23. září) vystoupí na konferenci s názvem Lingvistika a literární věda: cesty a perspektivy se svými příspěvky vědci z liberecké univerzity i z dalekého Ruska. „Budou zde i zástupci Ústavu pro jazyk český a bohemisti ze zahraničí, setkání má vysokou odbornou úroveň,“ říká Kateřina Váňová, jedna z hlavních organizátorek a zástupce vedoucího katedry.

Vědecká konference předních českých i světových jazykových a literárních vědců zároveň oslaví významná životní jubilea tří členů liberecké katedry češtiny – profesora Oldřicha Uličného a docentek Evy Štědroňové a Hany Šmahelové. „Příspěvky jsou svým způsobem také holdem našim oslavencům,“ potvrzuje Váňová.

Lingvistická a literární vědecká konference katedry českého jazyka a literatury FP TUL

Konference je přístupná nejenom odborníkům, ale i lidem, kteří se zajímají o český jazyk a literární vědu.

Více informací o probíhající konferenci můžete zjistit na webových stránkách katedry českého jazyka a literatury FP TUL.

Účastníci konference pořádané katedrou češtiny a literatury FP TUL
autor: reČRoL
Spustit audio