Fotbalová Sparta už je mistrem, pomohla jí výhra Slavie

Fotbalisté pražské Sparty jsou po roční odmlce opět mistry české ligy. Rozhodla o tom dohrávka 25. kola, ve které jejich nejbližší pronásledovatelé z Teplic prohráli na hřišti Slavie 0:2. Pět kol před koncem soutěže má Sparta v čele tabulky náskok 18 bodů a už nemůže být předstižena. Na ligovém trůnu střídá Ostravu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Slavisté udělali důležitý krok ke kýženému druhému místu tabulky a postupu do kvalifikace o Ligu mistrů. Trenér Jarolím změnil rozestavení svého mužstva, jeho celek hrál pouze se třemi obránci a pěti záložníky. Ofenzivě toto rozestavení nijak neprospělo, naopak to byli hosté, kteří měli téměř půl hodiny více ze hry a většinou se hrálo na polovině červenobílých. Vedle zraněného Adauta a potrestaného Sedláčka chyběl kvůli svalovému zranění i Piták a především jeho průbojnost i kreativita Slavii hodně chyběly. Naopak po dlouhé době nastoupil od začátku Koloušek.

Výsledek:

Slavia Praha - FK Teplice 2:0 (1:0) Branka: 45. a 83. Fořt. Rozhodčí: Jech - Holub, Filgas. ŽK: Zbončák, Kozáčik - Ryška, Kaufman, Szabo. Diváci: 3180.

Sestavy: Slavie: Kozáčik - Latka, Holeňák, Rychlík (46. Došek) - Švec, Bejbl (67. Kuka), Koloušek (56. Hrdlička), Gedeon, Zbončák - Fořt, Vlček. Trenér: Jarolím; Teplice: Kolář - Kaufman, Klein, Rada, Ryška - Rilke (82. Sunsing), Szabo (88. Abanda), Krmaš, Verbíř - Mašek, Fenin (63. Doležal). Trenér: Mareček.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme