Fotbalový Liberec povedou Kotrba s Csaplárem

Vedení Libereckého Slovanu dnes jmenovalo nové trenéry. V jarních bojích povedou Severočechy v boji o záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži Jiří Kotrva a Josef Csaplár. Trenérský tandem nahradil Samuela Slováka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Kotrba a Josef Csaplár, noví trenéři Slovanu Liberec

Jiří Kotrba a Josef Csaplár, noví trenéři Slovanu Liberec | Zdroj: ČTK

Oba trenéři společně trénovali prvoligové mužstvo už během angažmá v Příbrami.

„Už jsme spolupracovali, v tom vidím obrovskou přednost našeho spojení,“ považuje Kotrba předešlou spolupráci za výhodu.

„V téhle fázi mám poslední slovo já. V budoucnu se může vše prohodit, ale nemá cenu o tom nyní mluvit,“ poodhalil Kotrba role v trenérském tandemu.

Csaplár se na lavičku Slovanu vrací po jedenácti letech. V letech 2001 – 2003 trénoval severočeský klub s Ladislavem Škorpilem a v sezoně 2001/2002 pomohl získat historicky první liberecký titul. Trénoval i pražskou Slavii, Příbram nebo Viktorii Žižkov. Působil také u mládežnických reprezentací.

Šestapadesátiletý Jiří Kotrba trénuje ligové kluby od roku 1989 a Liberec je jeho desátým působištěm. Největším úspěchem rodáka z Písku je titul se Spartou v sezoně 2002/2003. Krátkou dobu v roce 2008 trénoval reprezentační jednadvacítku.

Trenérský tandem střídá na lavičce Slovanu Samuela Slováka, který u severočeského týmu vydržel pouze půl sezony. Po podzimu je Slovan Liberec na sestupové patnácté příčce, z 16 zápasů dokázal zvítězit pouze dvakrát.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme