Hodkovice nad Mohelkou postaví novou, multifunkční sportovní halu

23. květen 2016

Zničený vnitřek, málo místa a střecha, kterou zatékalo. Tak vypadala sportovní hala v Hodkovicích nad Mohelkou, která teď už nestojí. Město plánuje výstavbu nové, moderní. Do ní se vejdou nejen vyznavači různých sportů, ale i zásobníky s užitkovou vodou na kropení trávníků v obdobích sucha.

Kromě volejbalového a nohejbalového týmu, které tam budou trénovat, tam bude možné zahrát si i florbal, badminton nebo stolní tenis. Do haly by se měli vejít i horolezci, kteří teď musí jezdit do Liberce.

Zastupitelé Hodkovic nad Mohelkou v čele se starostkou Markétou Khauerovou z nezávislých zažili ohledně nové sportovní haly živější debatu. Nakonec stavbu schválili, i s tím, že horolezeckou stěnu by mohli nechat postavit k jedné ze stěn.

Největší radost z toho má Petr Hanus z oddílu horolezců. „Horolezecký oddíl tu funguje už od roku 1977. Vždycky jsme trénovali na skalách, ale v zimě a v horším počasí se trénovat nedá. Navštěvujeme tedy stěny v Liberci nebo v Jablonci, aly ty jsou často plně obsazené.“

„Ve sportovní hale bude umožněno sportování především našim oddílům a základní škole. Bude to jednoduchý kvádr, kde bude minimalistické zázemí. Hala nebude mít okna, osvětlení zázemí denním světlem bude řešeno světlovody. Vybudujeme také retenční nádrže na vodu, kterou pak budeme zalívat fotbalové hřiště a trávníky,“ popisuje novou halu hodkovická starostka.

Sportovní hala město vyjde na zhruba 20 miliónů korun. Stavět by se mělo začít už příští rok na jaře.

autor: Eva Malá
Spustit audio