Hokejisté Liberce dominují v této sezoně extralize a začínají táhnout i národní tým

Hokejisté Liberce vedou suverénně extraligovou tabulku a svou letošní dominanci začínají ukazovat i na mezinárodní scéně. V české reprezentaci, kterou čeká dnes odpoledne v Ostravě druhý duel s Ruskem, mají nejen nejpočetnější zastoupení, ale zásadně se podílejí i na výsledcích národního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce vedou extraligu a zásadně se podílejí na výsledcích národního týmu

Hokejisté Liberce vedou extraligu a zásadně se podílejí na výsledcích národního týmu | Foto: www.hcbilitygri.cz

Pozvánku na domácí dvojzápas s Ruskem dostalo hned kvarteto libereckých Bílých tygrů. A svou pohodu si přeneslo také do reprezentačního dresu, i když útočník Michal Birner tvrdí něco jiného.

„Já jsem pohodu poslední zápasy moc neměl, měl jsem nějaké problémy. Takže jsem rád, že se zápas naší lajně celkem povedl, že jsme přispěli gólem a že jsme týmu pomohli,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Liberce vedou extraligu a zásadně se podílejí na výsledcích národního týmu. V dnešním zápase proti Rusku mají nejpočetnější zastoupení

Trenér Vladimír Vůjtek nechal hrát Birnera vedle osvědčeného parťáka z elitního libereckého útoku Michala Řepíka. A zažitá spolupráce se osvědčila. Oba se podíleli na vyrovnávací trefě na 2:2, když Birner nahrával a Řepík pálil.

„Jsme na sebe s Birnem poměrně zvyklí. Myslím, že jsme odehráli docela dobrý zápas, měli jsme dost šancí a mohli jsme dát i víc gólů. Ale zaplaťpánbůh, že jsme dali aspoň ten jeden. Určitě nám to pomohlo,“ konstatuje.

Podobně může mluvit i Lukáš Krenželok. Druhý nejstarší muž Vůjtkova výběru dostal šanci v národním týmu po dlouhých 8 letech a hned skóroval. „Bylo to celkem dobré, čekal jsem to horší,“ přiznal.

A nezklamal ani čtvrtý liberecký hokejista. Obránce Radim Šimek se sice do statistik žádným kanadským bodem nezapsal, ovšem s odehranými takřka 20 minutami byl druhým nejvytěžovanějším českým hráčem na ledě.

„Na klucích je vidět, že jsou v pohodě, že vyhrávají. Vždycky, když se vyhrává, hráči si věří. Oni si to přenesli do národního týmu. Ten jejich styl se mi líbí, hrají takový nejprogresivnější hokej,“ chválí liberecké kvarteto trenér Vladimír Vůjtek, který bude spoléhat na hokejové umění všech zmíněných i dnes.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme