Hokejisty Liberce čeká první přátelské utkání, na duel v Třinci se hráči těší

31. červenec 2014

Tréninku už bylo dost, konečně se jde hrát, můžou si říct liberečtí hokejisté před čtvrtečním přípravným duelem v Třinci. Ten je první zápasovou prověrkou Bílých tygrů před novou extraligovou sezonou, do které by Severočeši rádi vstoupili posilněni třeba i nějakým tím úspěchem v nově vzniklé Lize mistrů. Samotní hokejisté se každopádně na první přátelák těší.

Už před deseti dny se liberečtí hokejisté po letní přípravě znovu dostali na led, podstatou prvních tréninků ale nebylo střílení gólů, soupeření s protivníky a boj o výsledek. V první řadě bylo třeba si znovu zvyknout na brusle na nohou a alespoň chvíli se věnovat některým hokejovým cvičením. Teď už ale můžou kustodi začít vytahovat sadu zápasových dresů. Konečně se jde hrát, byť jen v přípravných duelech.

„Konečně je to správné slovo. Ty tréninky nejsou nějak oblíbenou částí, vzhledem k tomu, že se cvičí spíš kondice a bruslení, takže zápasy určitě uvítáme. Je to takové zpestření.“

„Těšíme se, že si kromě trénování taky konečně zahrajeme zápas, vyzkoušíme si nějaký ten systém a dostaneme se do tréninkového tempa. Myslím, že lepší než trénovat dvakrát denně je si zahrát,“ odůvodňují útočník Michal Bulíř s obráncem Lukášem Dernerem svou chuť hrát hokejová utkání.

Prvně jmenovaný navíc odmítá, že by k zápasům v rámci přípravy přistupoval nějak lehkomyslně či bez koncentrace. „Dá se říct, že hrajete i o místo, protože nikdo nemá nic jisté. Je nás tady hodně, jsou tady i kluci z Benátek, takže je to o tom ukázat se před trenéry v přípravných zápasech,“ říká Michal Bulíř.

Další motivací v ´předextraligovém´ období může být samotná účast v nově vzniklé Champions league. Ta nemá ani zdaleka takové jméno jako třeba fotbalová Liga mistrů, i tak by ale Bílí Tygři rádi zvládali konfrontaci s předními evropskými celky vítězně.

„Asi to není jako normální soutěž, když prohrajeme tam, tak se nic nestane, ale určitě budeme chtít vyhrávat. Když se vyhrává, jsou tam i nějaké finanční odměny pro klub, takže proč ne,“ dodává před prvním přátelským utkáním v Třinci liberecký útočník Tomáš Filippi.

autor: David Nyč
Spustit audio