Hokejový útočník Martin Bakoš bere angažmá u Tygrů jako krok vpřed

Hokejisté Liberce hned po dvou odehraných ligových kolech posílili kádr. V týdnu rozšířil útočné řady Slovák Martin Bakoš, který už v úterý zasáhl do vítězného duelu s Hradcem Králové. K Bílým Tygrům přišel Bakoš ze Slovanu Bratislava a na severu Čech podepsal roční kontrakt.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílé Tygry posílil útočník Martin Bakoš (ilustrační foto)

Bílé Tygry posílil útočník Martin Bakoš (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Kontakt s Libercem jsem měl už před dvěma týdny, pak vše trochu utichlo. Nakonec se ale vše seběhlo tak rychle, že jsem naskočil do auta, prošel lékařskými prohlídkami a šel rovnou do zápasu,“ popisuje Martin Bakoš.

Přestože po svém náhlém příchodu a bez jakékoli adaptace zasáhl hned do zápasu s královéhradeckým Mountfieldem, dostal na ledě v podstatě okamžitě poměrně velký prostor. A právě proto zamířil do české extraligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Bakošem nahrával reportér David Nyč

„Slovan opět nakoupil hráče a prostor jsem prostě nedostal. Proto je angažmá v Liberci posunem vpřed. Budu mít více prostoru a budu více hrát,“ vysvětluje čtyřiadvacetiletý útočník a připomíná tak důležitost počtu minut strávených na ledě.

V Kontinentální lize by Bakoš nejspíš příliš vytěžovaným hráčem nebyl, a tak se vydal i díky doporučení bývalých hokejistů Bílých Tygrů právě do města pod Ještědem.

„Milan Bartovič i Venca Nedorost mi říkali, že nemám co řešit. Zázemí Liberce a věci okolo jsou prý velmi dobré a extraliga je kvalitní liga.“

„Hraju napravo, což se hodí na přesilovky. Pohybově nemám problém. Jsem i mladý, takže umím vybojovat nějaké puky. Myslím, že mám i silnou hry v rozích kluziště,“ osvětlil fanouškům své silné stránky čtyřiadvacetiletý forvard.

Rodák ze Spišské Nové Vsi zasáhl do prvního utkání za Bílé Tygry s číslem 20 na dresu. To ale nebude v dalších utkáních zdobit jeho záda. V tuto chvíli čeká na dres se svým oblíbeným číslem.

„Čekám na číslo 83. V Čechách máte Aleše Hemského, který má hůl taky napravo. Číslo mám po něm,“ dodává ještě Martin Bakoš, kdo je jeho hokejovým vzorem. A kdyby se v Liberci teď už bývalý hráč Slovanu Bratislava přiblížil kvalitám Aleše Hemského, asi by se nikdo z fanoušků nezlobil.

David Nyč, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme