Jablonec dokázal jako první v letošní sezoně zdolat Liberec

Souboj severočeských rivalů nabídla předehrávka 8. kola fotbalové Gambrinus ligy. Jablonečtí fotbalisté dokázali zlomit sedm let trvající liberecké prokletí a zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0, když o jedinou trefu zápasu se střelou ve 44. minutě postaral záložník Tomáš Michálek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Jablonce se radují z vítězství nad Libercem

Fotbalisté Jablonce se radují z vítězství nad Libercem | Zdroj: ČTK

Domácí se osmělili po čtvrthodině a nejprve Weber poslal libereckému brankáři Čechovi varování v podobě nepříliš vyvedené střely. Poté zahrozil ještě Šenkeřík, jenže těsně minul libereckou branku. Ani to však Liberci nestačilo, aby se vzpamatoval, a tak minutu před přestávkou přišel gólový trest. Po Barankově rohu v závaru brankář Čech vyrazil míč k Michálkovi a jablonecký záložník se nerozpakoval poslat míč přesně mezi tři tyče.

Ligový lídr přirozeně nechtěl poprvé v sezoně nechat všechny tři body svému protivníkovi a ve druhém poločase zaveleli liberečtí fotbalisté do útoku. Jablonec se horkotěžko bránil a za vítězství může děkovat především gólmanovi Špitovi. Ani on však nestačil na všechny střely hostí, když však bylo nejhůře, zakočil za něj po Pospěchově hlavičce na brankové čáře jablonecký kapitán Weber. Slovanu se už do závěrečného hvizdu vyrovnat nepodařilo, takže liberecká ligová série neporazitelnosti, která trvala od dubnové prohry s Drnovicemi, po dvanácti zápasech skončila. Jablonec se zároveň stal prvním týmem, který v letošním ročníku Gambrinus ligy obral Liberec o tříbodový zisk.

Výsledek: FK Jablonec - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 44. Michálek. Rozhodčí: Paták - Ondo, Večeřa. ŽK: Šenkeřík, Baranek - Holenda, Abrahám. Diváci: 3120.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme