Jablonec: Město je průjezdné, horší je to na chodnících, říká mluvčí

Život lidem v Libereckém kraji opět zkomplikovalo husté sněžení. V Jablonci, kde v pondělí 16. ledna vyhlásili kalamitní stav, pomáhá s úklidem sněhu na sedm desítek pracovníků veřejně prospěšných prací. Náměstí před jabloneckou radnicí je zavalené až dvoumetrovými hromadami sněhu.

„Město je průjezdné, co se týká ulic, horší je to na chodnících, které jsou plné sněhu, který potřeba odfrézovat, uklidit a odvážet. Problémy jsou v rozhledových polích na křižovatkách a na zastávkách MHD,“ popisuje situaci mluvčí Jablonce Markéta Hozová. Podle ní je nejhorší situace na sídlištích, například na Žižkově vrchu.

Těžké chvíle při chůzi městem prožívají maminky s kočárky. „Chodí se hrozně, ale mě to nevadí, abych řekla pravdu. Občas se stává, že musím zapadnout do nějaké díry, ale řidiči jsou v pohodě,“ říká jedna z maminek.

Odklízení sněhu před jabloneckou radnicí

Do boje se sněhem město nasazuje i speciální techniku. „Měly by vyjet i pověstné Stalinovy ruce, velký nakladač, který byl použitý naposledy v roce 2007/2008, kdy byla podobná zima,“ uzavírá Hozová.

Kalamita v Jablonci nad Nisou na snímku tamního magistrátu.
Spustit audio