Jablonečtí fotbalisté se chystají na šlágr prvoligového kola, na Střelnici se utkají s Plzní

29. listopad 2015

Fotbalová Synot liga v neděli nenabídne žádný ze zápasů, zato v pondělí se do boje vrhne hned trojice českých zástupců v pohárové Evropě. Jedním z nich je Plzeň, který zavítá na hřiště sedmého Jablonce, jehož výkony zatím zůstávají za očekáváním, ale případné vítězství nad průběžně vedoucím celkem ligové tabulky by dojem přeci jen výrazně vylepšilo. Na duel s Viktorií se Severočeši připravují v Nymburku - na severu Čech jim trénink komplikuje mrazivé počasí i špatný stav hracích ploch.

„Samozřejmě nám to počasí komplikuje, protože tady se nedostaneme na přírodní trávu. Musíme vzít zavděk Nymburk, i když to cestování je náročné. Ale hřiště je tam perfektní,“ říkal brankář Vlastimil Hrubý, ještě předtím, že spolu se svými spoluhráči nasedl do autobusu a z mrazivé Střelnice vyrazil směr Nymburk.

Ne, že by snad tahle cesta zajistila Jabloneckým tréninkové podmínky v ideálních fotbalových teplotách, ale přeci jen můžou Severočeši absolvovat přípravu na kvalitním přírodním trávníku. Přípravu na poslední domácí duel podzimu, speciální tím, že na sever Čech dorazí úřadující mistři i současní ligoví lídři z Plzně.

„Je to další zápas, ve kterém se hraje o tři body, které my samozřejmě moc potřebujeme. Plzeň je velmi kvalitní mužstvo, každý rok hraje o titul, takže samozřejmě o něco speciálnější zápas to bude. Těšíme se na to,“ podotýká Hrubý. I on sám cítí, že má jeho tým jedinečnou šanci dát o sobě ještě pořádně vědět.

První polovina sezony má z jabloneckého pohledu k ideálu hodně daleko, ale skalp Viktorie by mohl znamenat alespoň úspěšný závěr podzimu. „Není to takové, jaké bychom si to představovali. Především těch remíz je strašně moc, sbírat to po bodu je málo. Ale myslím, že kdybychom teď ty dva zápasy do konce podzimu zvládli, tak bychom se tam dotáhli, a na jaře bychom ještě mohli prohánět ty, kteří jsou před námi,“ podotýká Hrubý.

Hlavně už ale musejí Severočeši začít vítězit, v dosavadním průběhu nejvyšší domácí soutěže sice prohráli jen s Jihlavou a Mladou Boleslaví, jenže pak také nasbírali osm remíz! A to je až příliš na tým, který má v plánu hrát evropské poháry.

„Ono je lepší z těch osmi remíz čtyřikrát prohrát a čtyřikrát vyhrát, a máte za to 12 bodů. Trošku jsme to přebrali po Liberci, který to měl takhle minulý rok. Ale věřím, že to zlomíme,“ dodává brankář Vlastimil Hrubý. Utkání mezi Jabloncem a Plzní začne na Střelnici zítra v 17 hodin a 15 minut, přímou reportáž celého utkání si můžete poslechnout na streamu Český rozhlas Sport.

autor: David Nyč
Spustit audio