Jablonečtí fotbalisté zdolali v přípravě Viktorii Žižkov 2:0. Kádr opustil Beneš

Fotbalisté Jablonce v přípravě na nový ligový ročník zatím neinkasovali. Velké Hamry deklasovali 10:0. V Praze porazili také druholigovou Viktorii Žižkov 2:0.

Na hřišti Střížkova, kde se utkání hrálo, podpořili jablonecké vítězství svými góly Ondřej Mihálik a David Breda. Výsledek z přípravy trenér Zdeněk Klucký v žádném případě nepřeceňoval. Na druhou stranu, i kvůli absencím v sestavě, ho potěšil. „Nechali jsme zahrát všechny. Trošku se nám rozrostla marodka, s nataženým svalem nemohli nastoupit Doležal a Kučera,“ uvedl Klucký.

Jablonecká kabina přitom nedoznala po skončení uplynulé sezóny výrazných změn. Ty drobné vypočítává mluvčí klubu Štěpán Hanuš: „Změny nebyly veliký. Zdálo se, že nás opustí Nikola Jankovič, nakonec v přípravě je. Odešel Vít Beneš, dlouholetá opora klubu, po sedmi letech nás opustil, nechali jsme ho odejít do maďarského klubu…“

Jistotu v sestavě má určitě útočník Ondřej Mihálik. Po skončení uplynulé sezóny si kvůli reprezentačním povinnostem moc neodpočinul. Nic ho ovšem v přípravě nezaskočilo. „Přípravy jsou pořád stejný, první dva týdny je to o běhání a nabírání kondice,“ zmínil hráč.

Mění se ale soupeři před ligovým startem. Jabloneckou formu ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska prověří Vlašim, Hradec Králové, Pardubice a Mšeno. Do nejvyšší domácí soutěže pak svěřenci Zdeňka Kluckého vstoupí na konci července, kdy je čeká duel se Slováckem.

Fotbalisté Jablonce
autor: Pavel Petr
Spustit audio