Kvitová se připravuje na návrat. Tenisovou raketu však do ruky zatím nevzala

Přesně tři měsíce uplynuly od přepadení Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Neznámý muž ji před Vánoci pořezal na levé ruce, ve které česká tenistka držívá raketu. Policie po útočníkovi stále pátrá. Dvojnásobná wimbledonská vítězka má za sebou od té doby operaci zraněných šlach a také rehabilitaci na Kanárských ostrovech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s poraněnou rukou

Petra Kvitová s poraněnou rukou | Zdroj: Reuters

První měsíc srostly všechny šlachy v levé ruce tenistky Petry Kvitové. Další dva měsíce byly třeba pro to, aby se zpevnily a teď čeká sedmadvacetiletou Češku období rehabilitace a rozhýbání ruky. „Začíná postupně, což znamená uchopováním různých předmětů, ale zcela jistě dojde i na tenisovou raketu,“ říká její mluvčí Karel Tejkal.

Přípravu s raketou Kvitová zatím logicky nemohla mít a tak se zaměřila především na fyzickou kondici. Kdy se dostane také na herní praktiky, je zatím neznámé. Dvojnásobná wimbledonská vítězka se minulý týden vrátila z Kanárských ostrovů do České republiky.

Tejkal ovšem neprozradil, kde se bude připravovat na svůj návrat na dvorce. „Vybírá si soustředění tak, aby měla co největší klid a samozřejmě také podle počasí,“ naznačil s tím, že rodačka z Bílovce pravděpodobně svou přípravu absolvuje v poněkud teplejším podnebí.

Kvitová patří k nejlepším tenistkám české historie. Právě její výjimečnost by jí mohla pomoci zpět mezi elitu, což si myslí její bývalý kolega z prostějovského klubu a vítěz Davisova poháru Jan Hájek. „Návrat by mohl být o něco snazší. Petra ví, že asi ze začátku nebude porážet ty nejlepší, ale má svou úroveň hry, pod kterou nikdy nepůjde,“ říká.

Tomáš Minarčík, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme