Liberec: Balet pod širým nebem, hudbu i výstavy nabídne Česko-německé kulturní jaro

V Liberci dnes začíná hned několik kulturních akcí najednou. Jde o Česko-německé kulturní jaro s ním související česko-německé kulturní dny města nazvané Dialog.

Baletní představení pod širým nebem, nová rozměrná socha před libereckou radnicí, ale i výtvarné instalace, výstavy, komentované prohlídky a hudební vystoupení – to vše nabídne liberecké Česko-německé kulturní jaro. To společně s městskými Česko-německými kulturními dny začíná v Liberci právě dnes (22. 6.).

Součástí Česko-německého kulturního jara v Liberci je i festival nazvaný Město jinak – díky němu ožije zanedbaná část Liberce. „Ve Frýdlatnské ulici v proluce vedle kina Varšava – tam bude probíhat celá řada workshopů s veřejností, ty budou zdarma,“ říká Tomáš Moravec z Goethe institutu.

Podrobnosti si poslechněte v reportáži.

Liberec čeká v neděli (25. 6.) výměná burza nepotřebných věcí, inspirovaná v Německu takzvaný SWAP. Česko-německé kulturní jaro doplní i současné berlínské gastronomické speciality, které před tamní radnici přiveze mobilní gastro karavan 23.6.–28. 6.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio