Liberec nebude platit milionovou pokutu za lyžařské mistrovství světa

Město Liberec nebude platit milionovou pokutu za údajné dělení zakázek pří výstavbě běžeckého areálu pro mistrovství světa v klasickém lyžování. To bylo v Liberci v roce 2009.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát města Liberec

Magistrát města Liberec | Foto: Tomáš Adamec

Podle primátora města Tibora Batthyányho (hnutí ANO) antimonopolní úřad správní řízení definitivně zastavil.

„My jsme od začátku argumentovali, že jsme jako město zakázky účelově nerozdělovali, ale že infrastruktura, přístupová komunikace a provozní budova jsou dvě úplně odlišné zakázky. ÚOHS v podstatě tuto naši argumentaci uznal, a Liberec tak nebude muset milionovou pokutu platit,“ řekl primátor.

Antimonopolní úřad vedl s městem v minulosti kvůli zakázkám pro mistrovství světa v klasickém lyžování sedm řízení. Pochybení našel v šesti z nich. Celkem vyměřil pokutu ve výši 6,5 milionu korun. Soud většinu pokut zrušil.

Liberecké mistrovství světa v lyžování bylo jednou z největších sportovních akcí v historii státu. Organizační výbor OC Fis Nordic v čele s bývalou lyžařskou reprezentantkou Kateřinou Neumannovou hospodařil s rozpočtem přes 632 milionů korun.

Po šampionátu však hlavně kvůli jeho nízké návštěvnosti zůstaly dluhy ve výši 92 milionů korun a organizátor skončil v konkurzu.

Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme