Liberec nečekaně prohrál

Šok na úvod čtvrtfinále play off České pojišťovny! Liberečtí vítězové základní části hokejové Tipsport extraligy prohráli s Českými Budějovicemi 1:2. V dalším zápase Slavia zdolala s potížemi Třinec 5:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českobudějovičtí hráči se radují

Českobudějovičtí hráči se radují | Zdroj: ČTK

Liberečtí hokejisté začali dobře - vedli 1:0. Jenže v 15. minutě musel místo zraněného Hniličky nastoupit do liberecké branky Falta a Jihočeši dokázali zápas otočit. Nejprve se trefil v 27. minutě Kutlák a vítězný gól přidal v 58. minutě Harant. Byla to první domácí prohra Liberce v sezoně. "Hosté byli mnohem uvolněnější, my jsme byli v křeči. Nepřidalo nám ani zranění Milana Hniličky," řekl liberecký trenér Karel Dvořák. "Liberec potvrdil, že má výborné mužstvo, které je velmi těžké porazit. Musím ale poděkovat hráčům, že bojovali, snažili se a i díky štěstí to dokázali. Zásluhu na tom má i Roman Turek, který chytal výborně," řekl budějovický kouč Milan Kupka.

Bílí Tygři Liberec - České Budějovice 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) Branky a nahrávky: 8. Šachl (Vaic, Podkonický) - 27. Kutlák (Hübl, Harant), 58. Harant (Hübl). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 5653. Stav série: 0:1. Liberec: Hnilička (15. Falta) - J. Moravec, Richter, Jiří Hanzlík, Derner, Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Víšek, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun. České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Pozici týmu, který nemá co ztratit, zvládali třinečtí hosté na Slavii dlouho, v 27. minutě dokonce vedli 2:0. Ale po dvou třetinách už to bylo 2:2. Třinec dřel a trápil Slavii, ale závěr patřil přece jen favorizovaným domácím: nejprve dal v 57. minutě na 4:3 Beránek a v 59. minutě pojistil výhru do prázdné branky Kopecký. "Na naší straně byla patrná nervozita z prvního domácího utkání. Z toho, že musíme vyhrát. Je velmi cenné, že hráči za stavu 0:2 utkání dokázali otočit. Tohle nás hodně psychicky povzbudí," řekl slávistický kouč Jiří Kalous. Třinecký Jiří Jurřík dodal: "Dlouhou dobu jsme hráli to, co jsme potřebovali. Utekl nám závěr, ve kterém rozhodla naše neukázněnost."

Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:3 (0:1, 2:1, 3:1) Branky a nahrávky: 27. Vlasák (Duda), 36. Bednář (Beránek), 53. Prorok (Divíšek, Bednář), 57. Beránek (Duda), 59. Kopecký - 16. Huna (Výtisk, Skořepa), 27. Huna (Skořepa, Vojtek), 54. Polanský. Rozhodčí: Homola, Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení 1:0. Diváci: 5604. Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žabka, Žižka, Graňák - D. Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Bednář, Divíšek, Prorok - Vondrka, Sobotka, Dlouhý - Kopecký. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Kalous. Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Bartoň, Kroupa, Frolo, Hunkes, Chmelíř - Huna, Skořepa, I. Padělek - J. Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas - Bordowski, Lipina, Fabuš. Trenéři: Juřík, Mach a Daneček.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme