Liberec předvedl proti Plzni dobrý výkon, s ligovým lídrem nakonec uhrál remízu 1:1

16. září 2014

Liberečtí fotbalisté se po reprezentační přestávce znovu představili v Synot lize. Na stadion U Nisy tentokrát zavítal ligový lídr z Plzně, a přestože měl o něco víc šancí, uhrál nakonec domácí Slovan s favoritem po dobrém výkonu remízu 1:1. Jak ale vyplývá z následující reportáže, bod byl nakonec pro oba celky málo.

„Je to málo, my jsme chtěli tenhle zápas vyhrát, chceme pořád vyhrávat. Měli jsme v prvním poločase přidat branku, byl by to úplně jiný zápas. Hlavně bychom měli větší klid,“ nebyl po zápase úplně spokojený plzeňský záložník Václav Pilař.

Na základě jeho hodnocení byste možná čekali, že budou liberečtí fotbalisté s úsměvem brát bod za remízu, jenže opak je pravdou. „Když člověk remizuje s Plzní, což je to top klub v lize a dá se říct, že i v Evropě, tak je to super. Ale řekl bych, že po dnešku je té remízy trochu škoda,“ říkal po zápase liberecký brankář Ondřej Kolář.

„Před zápasem bychom asi bod brali, ale vzhledem k těm šancím na konci zápasu si myslím, že je to trochu škoda, protože jsme je porazit mohli,“ vysvětlovali ještě Josef Šural, a zároveň tak připomněl šance svého mužstva z druhé půle. Přitom právě Šuralova vyrovnávací trefa rozhodně nebyla výsledkem rozebrání obrany soupeře.

Se střelou z velkého úhlu si totiž nedokázal poradit hostující gólman Kozáčik, který po tomto momentu určitě neměl úplně čisté svědomí. „Kdyby tam byl náš brankář Koli (Ondřej Kolář), tak ten by se načapat nenechal, protože ví, že to zkouším. Kouknu se, jestli tam je někdo na přihrávku, a když si nejsem jistý, tak prostě zkusím brankáře načapat. A teď se to povedlo,“ radoval se Josef Šural.

I díky jeho výkonům se Slovan herně zvedá, kvůli nepříliš zdařilým zápasům v úvodu sezony je ale stále až na dvanácté příčce. Trenér Samuel Samuel Slovák však věří, že odteď bude jeho mužstvo už jen stoupat ligovou tabulkou. „Jsme mužstvo, které je velmi těžké porazit, hráči ukazují, že mají charakter a že nedají svou kůži lacino. Ale faktem je, že jsme už předtím dva zápasy mohli vyhrát. Měli jsme trochu smůlu, ale věřím, že když budeme hrát takhle, tak přijdou i vítězství,“ dodává Samuel Slovák.

autor: David Nyč
Spustit audio