Liberecký hejtman Petr Skokan jednal s novým generálním konzulem v Drážďanech

3. únor 2006

Liberecký kraj včera navštívil nový generální konzul České Republiky v Sasku Tomáš Podivínský, jednal s hejtmanem Libereckého kraje Petrem Skokanem a společně hledali co nejlepší způsob prezentace Libereckého kraje v Sasku a také legislativní možnosti vzájemné pomoci integrovaných záchranných složek.

Liberecký kraj brzy podepíše smlouvu o spolupráci se saským prezídiem Dráždany. Dohodu s tímto nejvyšším státním orgánem sousedního Saska už odsouhlasili liberečtí krajští zastupitelé. Podle hejtmana Petra Skokana, na základě této smlouvy začnou odbory krajského úřadu připravovat konkrétní společné projekty v oblasti cestovního ruchu, kultury, sportu, ekonomiky, zdravotnictví a také v oblasti intergrovaných složek záchranného systému obou zemí.

V Drážďanech se 8. června letošního roku bude konat výstava představující Liberecký kraj - jeho přírodní lokality a turisticky zajímavá místa, přiblíží rovněž krajové zvyky a tradiční pokrmy našeho kraje. V rámci výstavy dojde také k setkání podnikatelů obou zemí.

Spustit audio