Liberecký tunel se o víkendu uzavře

AKTUALIZOVÁNO. Řidiče v Liberci čekají o víkendu dopravní komplikace. Už dnes večer 22. 9. od 20 hodin silničáři omezí průjezd tunelem na libereckém okruhu. Na silnici číslo 35 se přitom často tvoří kolony kvůli pokračujícím opravám mostu nad Čechovou ulicí.

Průjezd tunelem ve směru na Turnov silničáři omezí už dnes večer od 20 hodin a uzavírka potrvá až do sobotní půlnoci. Hned na to naváže uzavírka druhé části, tedy ve směru na Děčín. Ta potrvá od sobotní půlnoci do pondělních tří hodin ráno. Tunel bude vždy v jednom směru průjezdný. Kraj údajně při plánování uzavírky přihlédl i k tomu, jak hustý je provoz o víkendových a pátečních večerech. Důvodem je nutná pravidelná prohlídka tunelu, která se dělá podle zákona každé čtyři roky.

Diagnostické průzkumy

Současně budou dělníci zkoumat, jaký je jeho celkový stav. Ředitelství silnic a dálnic totiž do budoucna připravuje opravu, vysvětluje krajská mluvčí Markéta Žitná: „Ředitelství silnic a dálnic nyní připravuje průzkumy a projektové práce ke kompletní rekonstrukci tunelu. Součástí víkendové prohlídky budou diagnostické průzkumy, které budou sloužit jako podklad pro zpracovatele projektové dokumentace.“ Od otevření v roce 1992 tunel neprošel generální opravou.

Provoz v tunelu o víkendu silničáři omezí od dnešních osmi hodin večer do pondělního rána. Jeho tubus ve směru na Turnov se zavře do sobotní půlnoci. Naváže na to bezprostředně, tedy hned po půlnoci, uzavírka druhé části, tedy směru na Děčín. Ta potrvá do pondělních tří hodin ráno.

Nájezd na průtah Libercem ve směru na Hrádek nad Nisou
autor: jch
Spustit audio