Liberečtí fotbalisté prohráli s omlazenou sestavou v přípravném utkání s Lubinem

10. říjen 2015

Reprezentační fotbalové výběry musejí odehrát poslední dva duely v kvalifikaci o evropský šampionát, a tak domácí Synot liga tento víkend nenabídne žádné zápasy. Týmy ale v tomto období nelení - třeba Liberec se v pátek v Hrádku nad Nisou utkal v přátelském utkání s polským Lubinem, kterému podlehl 0:3. V sestavě Severočechů ale nastoupili z užšího kádru jen brankář Hladký, obránce Švejdík, záložník Kerbr a útočník Luckassen.

Mládí vpřed, jakoby si řekli trenéři, a v době, kdy si něco takového můžou dovolit, dali prostor řadě fotbalistů juniorky. A trenér Jindřich Trpišovský odjížděl z Hrádku se zajímavými poznatky. „Někteří mladí hráči mě svým výkonem překvapili, třeba Ondřej Machuča, který podal velice dobrý výkon. Někteří ale naopak ukázali, že mají v tuto chvíli k výkonnosti A-týmu daleko asi jako z Liberce do Tokia. Ti budou mít problém. Ten výsledek pro nás není důležitý, šlo o to, aby se nám hráči ukázali,“ vysvětloval Trpišovský s tím, že si konečným skóre dlouho lámat hlavu nebude.

Suverénně nejzkušenějším hráčem v libereckém dresu byl Ondřej Švejdík. „Podle výsledku to vypadá, že to nebylo povedené utkání, ale měli jsme plno nových kluků z juniorku, hodně kluků, kteří neumějí česky. Záleží na tom, s kým hrajete, jestli si vzadu rozumíte. Když mluvíte stejným jazykem, nebo alespoň anglicky, tak je to mnohem jednodušší,“ naráží kmenový hráč pražské Sparty na horší komunikaci se zahraničními mladíky.

Právě Švejdík dostal pro druhou půli nového parťáka na post stopera, libereckým příznivcům naopak velmi dobře známého z minulých sezon. Jiří Pimpara se náhle zjevil severu Čech, přestože měl celou sezonu strávit na hostování ve slovenské Podbrezové. Jenže přezdívaný Pimpi doplatil na mizerný start týmu do nové sezony a v mužstvu se stal personou non grata.

„Bohužel jsme se dostali tam, kam jsme se dostali. Ti, které si přivedl trenér Frťala, postupně vypadli ze sestavy. Přišel nový trenér a říkal, že nás nezná, že chce jen kmenové hráče. Bohužel jsme se domluvili na předčasném ukončení hostování,“ říká Pimpara, který by se měl během podzimní části sezony alespoň připravovat se Slovanem. „Zatím tady alespoň trénuji. Teď se řeší, co bude. Tohle byl přátelák, tak jsem byl pozvaný, abych měl alespoň nějakou zátěž,“ dodává Jiří Pimpara. Z Hrádku nad Nisou, DN, ČRo

autor: David Nyč
Spustit audio